Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 3.035.291 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: Vezetékes: 061/427-0297 Mobil: | sportvilag@sportvilag.com

Geniala teniszpályavonal 4cm széles Geniala műanyag teniszpálya vonalgarnitúra (Turnier)

144.900 Ft
db  
Termékadatok
Cikkszám:
TL001
Rövid leírás:

Népszerű és kiváló minőségű pályavonal. 4cm széles vonalakból áll. Összes telepítési tartozékkal és leírással együtt szállítjuk. Javítóvonalak rendelhetőek a későbbiekben. A csomag súlya 26 kg. 1. Mérje ki a pályát és jelölje ki a sarkakat! 2. A kifeszített zsinórok mentén egy speciális célszerszám segítségével vágja elő a vonal számára a megfelelő szélességű nútokat a pálya anyagában! 3. Kb. 5 cm-re a sarkaktól üsse le a rögzítő csöveket úgy, hogy a felső peremük éppen a talaj szintje alatt legyen! (Előtte tanácsos egy masszívabb rúddal előlyukasztani a pálya talaját.) A cső pereme sérülékeny, ezért használjon célszerszámot! Kezdje a lerakást az alapvonalnál, majd folytassa az oldalvonalakkal, legutoljára hagyva a T-vonal középső részét! 4. Helyezze a végmerevítőket* a vonal mindkét végébe. Figyeljen rá, hogy a merevítő a majd méretre vágott vonal tényleges végeihez essen! Kezdje a lerakást úgy, hogy a vonal egy nyílása épp a rögzítő cső felett legyen. A vonalon átdugva helyezze a rögzítőt a csőbe, és kb. 30-40 cm hosszan döngölje a földbe a vonalat, megnehezítve ezzel a végrögzítő esetleges kiugrását a feszítés során. Célszerű megkérni valakit, hogy a feszítés során álljon rá a vonal végére. 5. Tekerje szét a vonalat, majd a túlsó saroktól kb. 60-80 cm-re üsse le a spanifer-rögzítő cölöpöt. 6. Akassza a spanifert a vonalba és feszítse meg! A feszítés mértékét a vonal közepén ellenőrizheti. A függőleges irányú optimális lazaság kb. 20 cm. (Gyakorlati tapasztalat, hogy a vonal kiegyenesítésétől számítva az oldalvonalon 4, az alapvonalon 2, a többi rövidebb vonalon pedig 1-1 lyuknyit kell feszíteni.) Feszítés közben ellenőrizze a pálya állapotát, az esetleges mélyedéseket töltse fel, a domborulatokat pedig tüntesse el. Itt is helyezze a kampót a lyukba, így rögzítve a már kifeszített vonalat. 7. Döngölje a földbe a vonalat a végrögzítőkkel együtt! Ha a lehetőségei engedik, használjon kézi hengert! Henger használata esetén a vonalat elég kb. 2/3-ad részt a földbe döngölni, utána a henger egyenletesen – a salak szintjével azonos magasságba préseli a vonalat. Közvetlenül a henger előtt valakinek mindig a vonalon kell állnia, különben az megemeli, félrenyomja és rosszabb esetben eltöri a vonalat! 8. Kézifűrésszel vágja méretre a vonalakat. A szakszerűtlen lerakásból adódó vonalhibákért nem tudunk garanciát vállalni 

Német gyártmányú Geniala teniszpályavonal tartós megbízható és kényelmes megoldást nyújt, min. 5 éves élettartam, prémium minőség!  Az egyes vonalak a pályafelmérésnek megfelelően, egy darabból készülnek. Egy vonalgarnitúra egy komplett páros pálya kialakításához szükséges összes vonalat és a fektetéshez szükséges tartozékokat, talajhorgonyokat tartalmazza.

– 2 db Geniala alapvonal 10,97 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 2 db Geniala szervavonal 8,23 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 1 db Geniala középvonal 12,80 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 4 db Geniala oldalvonal 23,77 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 9 db Geniala Turnier talajhorgony cső

– 18 db Geniala Turnier talajhorgony leszorító lemez

–  Vonalgarnitúra fektetési utasítás képekkel illusztrálva, magyar nyelvű segédlettel.

Termékleírás

A Geniala pályavonal rugalmas PVC anyagból készült, hideg időben is gyorsan és könnyedén lefektethető. A bemarások nagysága és sűrűsége következtében jó vízáteresztő képességgel rendelkezik. Locsolás közben optimális mennyiségű víz kerül a vonal alá, a salak nedves marad, a vonal nem fordul ki. A vonalvégeket rozsdamentes vasalatok rögzítik, felhajlástól nem kell tartani. Teljes hosszban feszíthető és után feszíthető. Egyenletesen fekszik a salakban, így a kellemetlen labda-megpattanások nem fordulhatnak elő (darabokból álló vonalaknál, az átlapolásnál dupla a vastagság)

Tartós, fagyálló

A speciális PVC anyagban a fagy sem tesz kárt. Könnyű takarással télre is a salakban maradhat. Tavasszal, kevesebb munkával, újrafektetés nélkül, gyorsan készíthetjük el a pályát, ami pénz megtakarítást jelent!

Vonalszélesség, szín

A raktáron tartott standard és prémium vonalgarnitúra 4 cm széles, fehér színű. Egyéni megrendelésre szállítható 5 centiméteres szélességben, és szükség esetén sárga színben is.

Pótvonalak

Ha valamely oknál fogva egy vonal megsérül vagy használhatatlanná válik, nem kell új garnitúrát vennie. Bármely vonal külön is kapható.

Sportvilág